A chutney-készítésben pont azt szeretjük, hogy bátran kísérletezhetünk és adagolhatunk ezt-azt, néha elsőre nagyon nem egymáshoz illő alapanyagokat. Így van ez talán a a fokhagymával és a citrommal is. Jó, jó, ha ott fekszik mellettük egy halszelet is, akkor biztosan könnyebben elfogadjuk, de mi pont nem kiegészítőnek, hanem fő számnak gondoltuk és elkezdtünk gondolkodni mitől is lehetne még jobb.

A chutney-fűszerezése amúgyis igen jó kis móka, már ami a sokféleséget és a mértékletesség gyakorlását illeti, Edina az adagok, Melinda pedig a csípős fűszerezés tekintetében szeret “nagyban gondolkodni”, de aztán mindig megtalálják a közös hangot és még inkább a közös lábast, fűszereket és mehet a kavarás.

Ahogy a képeken is látjátok az igazi retró gáztűzhelyen, egy hatalmas lábosban. A piros bors különösen széppé tette ezt a kombinációt.

Hogy mihez ajánljuk? Húsok és hal mellé, hogy jöjjön az “mmmmmm” érzés, vagy vegáknak sült padlizsán, patiszon, cukkini, vagy kuszkusz párosításával.

Még egy citromos finomságot kitaláltunk, hamarosan azt is posztoljuk. Addig is egyetek, próbáljatok ebből egy nagy falattal!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Reklámok